Aankoopbegeleiding

Als een nieuwe tv of auto moet worden gekocht of er wordt een reis geboekt, dan surfen we het
internet af en vragen overal referenties. Gaan we een huis kopen, dan worden we simpelweg ‘verliefd’,
doen een bod en zien wel waar het schip strandt!

Bizar, want een huis kopen doe je misschien maar één of twee keer in je leven en het is financieel vaak de grootste aankoop die je kunt doen.
Zet uw emotie om in zekerheid, dat geeft pas een zeker gevoel.

Dus… laat u begeleiden, want het levert meer op dan het kost!

U hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen, want:
‘no cure no pay!’

Wat kunt u van ons verwachten:

  • Een intakegesprek waarin wij uw woonwensen in kaart brengen, het budget bespreken en kijken of uw wensen binnen dat budget haalbaar zijn. Hebt u nog geen hypotheekadvies? Wij kunnen u doorverwijzen naar een onafhankelijke hypotheekadviseur. Goed om te weten wat u daadwerkelijk verantwoord kunt besteden.
  • U gaat op zoek naar een woning die aan uw eisen voldoet. Zodra u een woning heeft gevonden waarmee u verder wilt, neemt u contact met ons op.Wij maken een afspraak voor een bezichtiging en vragen gelijk alle relevante informatie op bij de verkopende makelaar/verkoper.
  • Samen met u gaan wij de woning bezichtigen, waarbij wij letten op de zaken die er daadwerkelijk toe doen – wij kijken zakelijk, u met emotie! – zoals bouwkundige staat, gebreken, juridische aspecten, de eventuele addertjes onder het gras, omgeving etc.Na afloop van deze bezichtiging bespreken wij de resultaten en kijken of de woning uiteindelijk voldoet aan uw woonwensen.Indien noodzakelijk kunnen wij de woning bouwkundig laten keuren. Wij hebben de woning al doorgerekend en weten of het financieel ook haalbaar gaat worden.
  • U hebt het besluit genomen dat u wilt aankopen. Wij gaan voor u aan de slag om de woning voor een scherpe prijs te bemachtigen. Uw wensen, ook met betrekking tot oplevering en overige zaken, staan centraal. Uiteraard zetten wij geen stappen zonder overleg met u.
  • Is er overeenstemming over de verkoop, dan gaat de verkopende partij de koopovereenkomst maken. Wij nemen de koopovereenkomst goed door en gaan deze samen met u ondertekenen, waarbij wij deze toelichten. U moet weten waarvoor u tekent.
  • De koopovereenkomst gaat via de verkopende makelaar/verkoper naar de notaris. De financiering wordt definitief en dan is het wachten op het transport bij de notaris. De stukken van de notaris, ‘concept akte van levering’ etc., worden door ons gecontroleerd.Voordat wij samen naar de notaris gaan (binnen de regio Haaglanden gaan wij met u mee) gaan wij eerst de woning inspecteren om te zien of alles volgens afspraak wordt opgeleverd. Ook nemen wij dan de meterstanden op.
  • De laatste stap is het bezoek aan de notaris, waar de overdracht plaatsvindt en u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt.

No “cure no pay” Gaat de koop toch niet door:
u bent ons niets verschuldigd!

Uiteraard kunnen wij ook de hele zoektocht naar een woning voor u uit handen nemen.
Wilt u hiervoor een passende aanbieding, neem dan contact met ons op.

Klik hier om contact op te nemen met MaMaison Makelaars

Uw belang is ons belang; niet alleen op korte termijn maar zeker ook op langere termijn.